onsdag 30. januar 2008

Innhentet av hverdagen

Her har det vært bra travelt i det siste. Faktisk ikke hatt tid til å blogge.... og jeg som trodde jeg skulle rekke det i hverdagen min. Man prioriterer jo det man har lyst og gjøre ikke sant. Men den gang ei. Har ikke hatt overskudd til å ta natta i bruk engang.

Jeg har, som mange andre her i blogglandia, lagt min elsk på fotoapparatet. Nå vet jeg knapt hvor det ligger. Jeg som skulle fange inn lys og himmel, søte ender (ja gakk, gakk ender altså :) frosne kvister, vårtegn og sol. Det har ikke blitt noe av det heller. Det har blitt en vane, jeg tenker, motiv , motiv, motiv. KLIKK. KLIKK. KLIKK. Det er jo motiver over ALT.... når kamerat ikke er med.
Hva jeg driver med, sier du? Hmm. Ja sånn i ettertid så vet jeg nesten ikke. Det er alt av ting og tang som fyller en dag og en kveld for en familie på 4. Hverdagen. Jobb og skole, klesvask, rydding, støvsuging, leksehjelp, middag, handling, mer rydding, kjøring av barn hit og dit på aktiviteter, skolearbeid, leseplaner, trim, naboer, mere rydding, familie, gode venner, rydding av venner (ØHH??!!). Er det tomt for melk?!! Igjen? - mere handling. Rydda ikke jeg den i går. Var ikke den buksa i vaskemaskinen i går også!!!??? Brød??
Mamma! mamma?? MAMMA???

Har ikke dere vært borti det samme?
Hverdagen. HVERDAGEN. Den gode, forutsigbare hverdagen.

Hverdagen, som gjør at ferier er så befriende når de kommer. Hverdagen, som er så god at vi lengter etter den når julen er på hell.

Nei jeg klager ikke. Jeg er midt i livet mitt. Midt i hverdagen.

I morgen kommer en ny.
Jeg er klar og jeg gleder meg

16 kommentarer:

Emmeline sa...

Å hvor jeg kjenner meg igjen..
Det er på en måte flest grå hverdager i mitt liv, så det gjelder å pynte litt på hver og en av dem. Det føles enkelte dager som om jeg spader sand i Sahara når jeg gjør de samme tingene om og om igjen, men det er vel kanskje egentlig dette livet handler om... Å komme i flyt med tilværelsen uavhengig av hvordan den fortoner seg:) Jeg har hatt travle dager siden jeg begynte i jobb etter jul, det raser fortere og fortere avsted og bloggen min ofte prioritert lavt på listen..Men så kommer det nok dager igjen da det blir mer tid til bloggkos:) Alt til sin tid, men uansett...Kjenner meg igjen!!!
Ha en fin onsdagskveld Daisy:) Hils Prestekragene og Presten:)

[morgrethe] sa...

Det der er jo mitt liv!

Men sånn er det for mange. Vi har barn i den verste bringe og hente- perioden. Noen ganger føles det som en er slave for disse rundt deg, men vi er kanskje ikke så flink til å delegere ansvar heller. Jeg er iallefall en kontrollfrik...og det er slitsomt. Mas, mas, mas... MEN.. det rare er jo at jeg kunne ikke tenkt meg et annet liv... og det er deilig å tenke på. Og ikke minst viktig å huske.

Ang. salg:
Var nedi dal'n og kjøpte noen bluser jeg ikke trengte. Men sånn går det når de nesten gir bort klærne;o)

Kos deg videre med ditt hektiske liv. *smil*

Photo-Me-Life sa...

Tenker på fotoapparatet selv nokså ofte, skulle hatt det med. Mitt er så stort at det blir ingen daglig affære desverre, men bør kanskje bli flinkere. Jeg elsker jo ta naturbilder. Fine bilder av fuglene forresten.

Kjenner meg igjen i hverdagen. Jeg føler meg nesten lurt for noe da jeg går til sengs. Opp, løpe til barnehage, løpe til buss, løpe til jobb, løpe til buss, barnehage, butikk, hjem, kjøkkenet og senga. Så starter det samme dagen etter.

Den varmepumpa har jeg inngått et forlik med meg selv med, den skal jeg godta. Jeg har jo en datter som er alergisk så den kommer godt med!!!

Marie sa...

Dagane har ein tendens til å forsvinne mellom fingrane ja. Eg er imponert eg når eg ser på nokre bloggar kor mykje mange klarer på ein dag. Føler at eg kjem til kort sjølv om barna her i huset er flytta ut. Kjekt og sjå at me er fleire....

Ha ein finfin torsdag :)

Berit T sa...

Hverdager er de jo flest av, og det er de vi husker minst av. Det er vel for at mye av dagen er rutine, men det skal ikke så mye utenom det vanlige så blir det husket. Kanskje et barn som sier: Mamma jeg er så glad for at DU er mammen min, eller mannen: Du er den beste i verden. Solen skinner selv på en overskyet dag!!! :o)

min sin lille tue sa...

Hei på deg:)Takk for hyggelig kommentar.
Ja, det er hverdager her også. Og det er veldig trygt syns jeg. Av og til er det veldig travelt, og andre ganger er det rolig her.
Og de gakk-gakk-endene var jo flotte da. Jeg vet også hvor fotoapparatet er her i huset etter at jeg begynte å blogge, og ofte vet jeg at det ligger igjen i skuffen sin;) Jaja, kanskje jeg lærer en dag.

@afjo72 sa...

Hehe, ja sånn er livet - og heldigvis for at vi vet å KOSE oss med det også!! :o)

Men karameller ja, det må du lage til familien i løpet av helgen vettu!! Her er oppskriften:

170 gram meierismør
3 1/3 liter kremfløte
1,5 dl lys sirup
2 ts vaniljesukker

Smelt smøret først, og bland deretter inn resten. Så må blandingen koke på middels varme en god stund - inntil en dråpe av massen "stivner" i kaldt vann ("dråpeprøven"). Hell så over i en passende bakeform e.l og la stivne før du skjærer i biter. Nammm!! :o)

Marianne sa...

Takk for hjelpen! Nå kan jeg lenke, visste det ikke er vanskelig, men jeg trengte deg til å vise meg. Du viser meg litt av hvert for tida, Annette, skal prøve meg på et forkle etter din oppskrift. Lille frøken skal være Stabbursmusa på karnevalet i barnis så da blir det fram med symaskinen igjen. Hyggelig at du likte "gjenbruksforkleet".
Kos deg med hverdagene, i dag herjer jo Tuva så det er godt å kose seg inne i et lunt hus
Hilsen Marianne

Marianne sa...

Hverdagens stress innhentet meg! Dette ble en dobbelmelding som ble litt til Annette også (flau)...Det går litt unna i svingene. Hilsen Marianne : )

GundaM sa...

Hi,hi flott skrevet.Kjenner meg igjen...

Fikk lyst til å komme med et lite tips som ihvertfall letta min hverdag betraktelig;
Min mann har fått oppgaven med å handle!!!
Og tror du det er bra deilig og en skikkelig stressfjerner for meg.

Anne sa...

Her er jammen jeg hele tiden jeg også. Prøvewr så godt en kan å holde "hodet over vannet", og sovner som en stein hver eneste kveld.
Å jo, en kan bli både fortvilet, oppgitt og utrolig lei av all denne rutinen, men hadde den blitt tatt i fra oss.... hva da ????

(klem)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Å joda, sånn er det for de fleste, ihvertfall for de med barn i huset, å få tiden til å strekke til er ikke alltid lett, er nok ikke så enkelt som å si at man får tid til det man har lyst til, ikke når det er så innmari mye en har lyst til! Gleder meg til vinterferien jeg, en hel uke uten leksehjelp, matpakkesmøring og fritidsaktiviteter, herlig! Ha en nydelig helg.
Klem fra Lisbteh

Petunia sa...

Hverdagen ja, du beskriver det godt der. selv om de to eldste er blitt ganske store ( 20 snart og 16), så er det mye som skal gjøres hver dag. Jeg prøver å få tid til å setter meg ned med PC'en hver dag, men jeg orker heller ikke ta natten til hjelp. Og ofte har jeg på maskinen mens jeg gjør andre ting. Middagslaging og blogging kan gå bra sammen. Men det har hendt at jeg har svidd maten...Hehe!

Anita sa...

Sånn er det ja!!! Men så er det jo litt rom innimellom for andre ting også da, heldigvis!
Ha en strålende uke!

Emmeline sa...

men nå hadde det vært gøy å høre fra deg Daisy:) Tenn et stearinlys, ta et nærbilde og skriv noen koselige ord...hehehehe. Savner nyheter fra deg;) Håper ellers alt er bra med dere alle. Klem

Ottilias Veranda sa...

Om jag känner igen mig!! Ibland undrar jag om vi kvinnor inte tar på oss lite väl mycket! Till allt som har med vardagen att göra så skall man hinna med att blogga också! Alltid har man dåligt samvete får något! Men jag brukar tänka: vad trist om det inte hände så mycket på dagarna och vad ensam jag skulle vara utan mina älskade barn! /Må så gott!
Liisa