søndag 23. desember 2007


Jeg vil med dette ønske alle som er innom min ferske blogg en kjempe fin jul. Takk for at du stikker innom :o)

Siden jeg opprinnelig er fra Prøysenland, føler jeg for å påføre dere en stor og god dose med sjarmerende julesang. Det blir ikke jul før Prøysen er spilt.

GOD JUL ALLE SAMMEN


Julekveldsvise
Nå har vi vasket golvet og vi har børi ved,og vi har set opp fuglebang og vi har pynte tre'.

Nå sett vi oss og hvile og puste på ei stund,imens je rugge vogga, så bror din får en blund.


Dra krakken bortåt glaset, så sett vi oss og ser,og prøver finne leia der julestjerna er,den blankeste ta alle, hu er så klar og stor- du ser a over taket der Jordmor-Matja bor.


Hun er så snill den stjerna, hu blonke', kan du sjå?- og nå skal je fortælja og du skal høre på.Den fyrste gong hu skinte så lage hu ei bruimilla seg og himmel'n og ei krubbe og ei ku.


I krubba låg ein liten gutt så fresk og rein og go',og mor hans dreiv og stelte'n og far hass sto og lo,og gjetergutta dreomkring dom kute tel og fråog bar med seg små lamgonger som gutten skulle få.


Og tel og med tre vise menn - dom rei i flere da'rog ingen visste vegen og itte 'hen det bar,men stjerna sto og blonke på himmelhvelven blåså ingen ta dom gikk bort seg og alle tre fekk sjå.


Ja, det var fyrste gongen som julestjerna brann,mens ia har a brønni i alle verdens landog såmmå å som hender er stjerna like stor- du ser a over taket der a Jordmor-Matja bor.

6 kommentarer:

Emmeline sa...

Riktig god jul ønskes til deg og dine også Whoopsi:) Det var et aldeles nydelig bilde du hadde på dette innlegget, og det er så kjekt med nye bloggere!
Jeg er heldigvis ferdig med å vaske gølve og bære ved.. Så da står det bare kos og høytid igjen. Alle gode ønsker sendes til deg og dine i julen. Kos dere masse, så blogges vi:)

Emmeline sa...

Jeg må bare få si en ting: Det navnet ditt, jeg ler bare jeg skal si det. Det minner meg om Notting Hill filmen, men det kommer kanskje derfra også?? En favoritt film rett og slett!

Anonym sa...

God jul önskar jag dig också.
Kram Bodil.

Zizzi Molde sa...

Hei, og takk for hyggelig hilsen på bloggen min. Har ikke rukket innom alle som la igjen hilsen, men nå har jeg iallefall begynt! Gleder meg til å følge bloggen din videre, og håper dere har en fin romjul i Bergen.

Klem fra Anki

Mrs M sa...

Åååå vilken mysig blogg du har! Hit kommer jag gärna igen och naturligtvis är det bara roligt om du vill länka till min!
Gott nytt år!

Anne sa...

God jul, og velkommen til blogge land.
Spennende med noen nye bloggere innimellom vet du. Nye tanker og ny inspirasjon.

Fortsatt god romjul fra en som snart er på tur til jobb :-)